Previous questions in Kerala PSC,Previous questions in UPSC,Previous questions in SSC,and Previous questions in RRB Exams, Previous question papers,ICDS Supervisor Exam, Village Extension officer, University Assistant, LDC Exam, CHSL,CGL,RRB JE , Industries Extension officer, Poly Technic Lecturer,Bibi Mohanan, My Notebook,www.bibimohanan.com,bibi mohanan previous questions,bibi mohanan unacademy

12 December 2019

Previous Questions MCQ|ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC (21-30)

Previous Questions MCQ|ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC (21-30)


In this post, 20 MCQ Questions are added which were  asked for ICDS Supervisor Exam. Kerala PSC and other states PSC's are conducting Exams for ICDS Supervisor. Study materials are available for other topics also like Home ScienceFood and NutritionPsychologyPhysiologyMicrobiologySociology and Nutrition and Health for ICDS Supervisor Kerala PSC Exam


ICDS Supervisor Exam



EXAM DATE:19-04-2013

21. The Montessori system emphasizes on:
A.Language acquisition and cognition
B.Social interaction
C.Sensory experience
D.All the above
Ans:D

22. The sequential order of play development in children is:
A.Solitary play, co-operative play, parallel play
B.Solitary play, parallel play, co-operative play
C.Parallel play, solitary play, co-operative play
D.Co-operative play, parallel play, solitary play
Ans: B

23.’Peter Pan Syndrome’ is associated with:
A.Discipline
B.Guidance
C.Overprotection
D.Family planning
Ans:C

24……………..is the lacteal secretion of mammals produced immediately prior to birth and intended for feeding the newborn.
A.Colostrum
B.Lactogen
C.Cholesterol
D.Hemoglobin
Ans: A

25. The study of basic sounds which constitute any language form is called:
A.Morphology
B.Phonology
C.Pragmatics
D.Semantics
Ans: B

26.1/3 of the total number of seats are reserved for women in:
A.Assembly


B.Parliament
C.Panchayats
D.The governing body of the Government Organization
Ans:C

27. The author of the book ‘Social problems in India’:
A.H.S.Sharma
B.Ram Ahuja
C.Chandrashekhar
D.Ranga Rao
Ans: B

28. Muslim men could marry four women and divorce any wife at will by giving her:
A.Mahr
B.Pardah
C.Dowry
D.Talaq
Ans:D

29. Gram Swaraj is the idea of:
A.Nehru
B.Indira Gandhi
C.Gandhiji
D.Pranab Mukherji
Ans:C



30. Hindu Succession Act 1956 provides women the right :
A. To buy property
B. To sell property
C. To own their parental property
D.To own property of husband
Ans:C






This topic is important for the ICDS Supervisor Exam. Click  HERE.

You can Go to more posts Regarding ICDS Supervisor Kerala PSC Here.

More ICDS Supervisor Kerala PSCSociology Notes Here




ICDS Supervisor Kerala PSC Home science Notes Here


ICDS Supervisor Kerala PSC Food, Nutrition and Health Notes Here 



To Join Telegram, Click Here


No comments:

Post a comment

Hope you like the Post, Kindly give your feedback here. Happy Learning :)