Previous questions in Kerala PSC,Previous questions in UPSC,Previous questions in SSC,and Previous questions in RRB Exams, Previous question papers,ICDS Supervisor Exam, Village Extension officer, University Assistant, LDC Exam, CHSL,CGL,RRB JE , Industries Extension officer, Poly Technic Lecturer,Bibi Mohanan, My Notebook,www.bibimohanan.com,bibi mohanan previous questions,bibi mohanan unacademy

31 December 2019

Set 2 MCQ for ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC

Set 2 MCQ for ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC


Set 2 MCQ for ICDS Supervisor Exam

In this post, 10 MCQ Questions are added which were important for ICDS Supervisor Exam. Kerala PSC and other states PSC's are conducting Exams for ICDS Supervisor. Study materials are available for other topics also like Home ScienceFood and NutritionPsychologyPhysiologyMicrobiologySociology and Nutrition and Health for ICDS Supervisor Kerala PSC Exam



Kerala PSC and other states PSC's are conducting Exams for ICDS Supervisor. ICDS Supervisor Kerala PSC Exam Exam is on 4 January 2020. 



To Join Telegram, Click Here


Set 2 MCQ for ICDS Supervisor Exam



11. The capacity of a given strain of microbial species to produce
the disease is known as

a. Pathogen
b. Virulence
c. Infection
d. None of these

Ans: b



12. Hanging Drop method for motility study was first introduced
by

a. Robert Koch
b. Louis Pasteur
c. Jenner
d. Leeuwenhoek

Ans : d

13. The term vaccine was coined by a. Robert Koch
b. Pasteur
c. Needham
d. None of these

Ans: 5

14. Modern concepts of chemotherapy were proposed by
a. Paul Ehrlich
b. Joseph Lister
c. Elie Metchnikoff
d. None of these

Ans: a

15. Primary mediators in anaphylaxis
a. Histamine
b. Serotonin
c. Heparin
d. All of these

Ans : d

16.Canned meat and fish exhibit spoilage by

a.Bacillus species
b.Clostridium species
c.both (a) and (b) d.Saccharomyces

Ans: c

17. The yoghurt is made from 

a.Lactobacillus bulgaricus
b.Streptococcus thermophilus
c.S. cremoris
d. Mixed culture of (a) and (b)

Ans: d

18. Which of the following is an example of autoimmune disease?!
a.Rheumatoid arthritis
b.Systemic lupus erythematosus
c.Polyarteritis nodosa
d. All of the above

Ans: d

19.Immunosuppressive agent(s) is/are
a.Cyclosporine
b.Methotrexate
c.Anti-lymphocytic serum
d. All of these

Ans: d

20. In which of the following cell-mediated immunity participates?

a.Delayed hypersensitivity reaction
b.Graft versus host reaction
c.Allograft rejection
d. All of the above

Ans: d



2 comments:

Hope you like the Post, Kindly give your feedback here. Happy Learning :)