-->

PreviousQuestions.in

Provides Previous questions and Previous year question papers of Kerala PSC,UPSC, SSC,RRB,CTET,KTETand other Competitive Exams.ICDS Supervisor Study Materials ,ICDS Supervisor previous Questions, ICDS Supervisor MCQs,ICDS Supervisor Questions and Answers

Showing posts with label GK Quiz. Show all posts
Showing posts with label GK Quiz. Show all posts

18 November 2019

Current Affairs Quiz for 12/11/2019|12 November 2019 Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz for 12/11/2019|12 November 2019 Current Affairs Quiz




1. When is the International Day of Pneumonia celebrated?


(A) 9th November
(B) 12th November
(C) 10th November
(D) 11th November

Answer: (B)



2. The Govt has approved setting up how medical device parks?

(A) 4
(B) 5
(C) 3
(D) 2

Answer: (A)



3. Which city is hosting the 27th Conference of Central and State Statistical Organizations (COCSSO)?

(A) Jodhpur
(B) Pune
(C) Kolkata
(D) Bangalore


Answer: (C)


4. Which country has discovered a new oilfield with 53 billion barrels of crude oil?

(A) Australia
(B) China
(C) Iran
(D) USA


Answer: ( C )


5. According to the Brown to Green Report which is the worst-performing country in terms of climate actions?

(A) Australia
(B) India
(C) China
(D) Pakistan


Answer: (A)


6. Dal Lake is situated in _________ .

(A) Jammu & Kashmir
(B) Uttrakhand
(C) Maharashtra
(D) Rajasthan


Answer: (A)


7. When is the National Education Day observed in India?


(A) 10th November
(B) 9th November
(C) 8th November
(D) 11th November


Answer: (D)


8. The world’s first CNG port terminal will be constructed in which state of India?

(A) Kerala
(B) Gujarat
(C) Maharashtra
(D) Tamil Nadu


Answer: (B)



9. _______ has passed a resolution demanding the lifting of traffic restrictions on NH 766.

(A) Rajasthan
(B) Kerala
(C) Tamil Nadu
(D) Gujarat

Answer: (B)




10. Which Indian personality has been bestowed with 2019 ABLF Global Asian award?

(A) Dr. Rajesh Kalra
(B) Kumar Mangalam Birla
(C) Nirmala Seetharaman
(D) Amit Shah


Answer: (B)


 Kerala Administrative Service- KAS Crash course in Unacademy
Educator Name: Bibi Mohanan
Referral Code : bibimohanan1

For KAS Notes, Visit www.bibimohanan.com and


 Kerala Administrative Service KAS Notes Direct Link : HERE


The detailed Syllabus of the preliminary Exam of KAS is given below. you can download the  PDF also.

For KAS related posts visit the blog My Notebook and read these posts Here.



Check These also

Job News



previous Question Papers

Download printable  OMR Sheet PDF for practice

Study Tips

2 November 2019

Mocktest 1 VEO/LDC| Mocktest Kerala PSC Exams

Mocktest 1 VEO/LDC| Mocktest  Kerala PSC Exams


Hi all you can attend Mock Tests for VEO/LDC Here. This is VEO/LDC Quiz number 1. These questions are based on Previous question Papers.

Please share your Marks in the Comment Box.

Press START button to start

11 October 2019

IT Quiz Information Technology Questions and Answers Set 1



IT Quiz Information Technology Questions and Answers Set 1



In this post ‘IT Quiz Information Technology Questions and Answers Set 1’, there are 25 Information Technology  Questions and Answers are discussed. 


Try to practice the same in 10 minutes.

For each correct answer to be given one mark and 0.33 mark to be deducted for each wrong answer. 

No negative marks for unattended questions.

If the score is 21 or above- very good. 15 -20- Good. below 15 needs improvement through an extensive reference.

 You can read the next sets also.

5 October 2019

Biology Quiz Biology Questions and Answers Set 1


Biology Quiz Biology Questions and Answers Set 1



In this post ‘Biology Quiz Biology Questions and Answers Set1’, there are 25 Biology Questions and Answers are discussed. 

 You can read the next sets also.

Also, attend GK Quiz 1 and GK Quiz 2 Here

4 October 2019

GK Quiz General Knowledge Quiz set 2

GK Quiz General Knowledge Quiz set 2


In this post, a set of general knowledge Quiz questions are given below. Try to practice the same in 10 minutes.

For each correct answer to be given one mark and 0.33 mark to be deducted for each wrong answer. 

No negative marks for unattended questions.

If the score is 21 or above- very good. 15 -20- Good. below 15 needs improvement through an extensive reference.


3 October 2019

GK Quiz General Knowledge Quiz



GK Quiz General Knowledge Quiz


In this post, a set of general knowledge Quiz questions are given below. Try to practice the same in 10 minutes.

For each correct answer to be given one mark and 0.33 mark to be deducted for each wrong answer. 

No negative marks for unattended questions.

If the score is 21 or above- very good. 15 -20- Good. below 15 needs improvement through an extensive reference.