Previous questions in Kerala PSC,Previous questions in UPSC,Previous questions in SSC,and Previous questions in RRB Exams, Previous question papers,ICDS Supervisor Exam, Village Extension officer, University Assistant, LDC Exam, CHSL,CGL,RRB JE , Industries Extension officer, Poly Technic Lecturer,Bibi Mohanan, My Notebook,www.bibimohanan.com,bibi mohanan previous questions,bibi mohanan unacademy

3 October 2019

GK Quiz General Knowledge Quiz



GK Quiz General Knowledge Quiz


In this post, a set of general knowledge Quiz questions are given below. Try to practice the same in 10 minutes.

For each correct answer to be given one mark and 0.33 mark to be deducted for each wrong answer. 

No negative marks for unattended questions.

If the score is 21 or above- very good. 15 -20- Good. below 15 needs improvement through an extensive reference.





1. Marry Todd was the wife of:


(a) Abraham Lincoln

(b) Napoleon (c) Socretes

(d) Albert Einstein


2. Vinson Massif is the highest elevation in:


(a) Antarctica (b) Australia

(c) North America (d) South America


3. Vladimir I. Ulyanov was popularly known as:


(a) Lenin (b) Maxim Gorkey

(c) Karl Marx (d) Joseph Stallin


4. The Governor-General who introduced Permanent Settlement in Bengal:


(a) Wellesley (b) Dalhousie

(c) Canning (d) Cornwallis


5. The old name of Ho Chi Minh City:


(a) Saigon (b) Taipei

(c) Kyoto (d) Hanoi


6. An organism that completely depends on other living organisms for food:


(a) Parasite (b) Vector

(c) Causative organism

(d) Omnivorous


7. Who is the authority to nominate 12 persons to Rajya Sabha?


(a) Prime Minister (b) Vice President

(c) President (d) Speaker


8. The place where Bhagirati and Alakananda meet:


(a) Prayag (b) Karnaprayag

(c) Devaprayag (d) Rudraprayag


9. The tomb of Babur is in:


(a) Lahore (b) Delhi

(c) Kabul (d) Sikandra


10. Antarctica Study center in India is situated at:


(a) Goa (b) New Delhi

(c) Visakhapatnam (d) Tutucorin


11. What is known as ‘king of hobbies’?


(a) Coin collection (b) Stamp collection

(c) reading (d) travelling


12. The old name of ‘Rashtrapathi Bhavan’:


(a) Viceregal palace

(b) Executive Mansion

(c) Imperial palace (d) none of these


13. Who said “Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get”?


(a) William Shakespeare

(b) George Bernard Shaw(c) Edmund




Burke (d) John Keats


14. The U.N.Charter has ….. Articles


(a) 100 (b) 144

(c) 111 (d) 99


15. In which country Charles Darwin was born?


(a) USA (b) France

(c) Spain (d) England


16. The gas discovered by the British chemists Sir William Ramsay and Morris Travers in 1898:


(a) Neon (b) Chlorine

(c) Oxygen (d) Radon


17. The largest city in the Indus Valley:


(a) Mohanjedaro (b) Harappa

(c) Lothal (d) Kalibangan


18. In which language ‘Hortus Malabaricus’was originally compiled?


(a) Spanish (b) English

(c) Latin (d) Portuguese


19. In America, the Civil War started in:


(a) 1865 (b) 1862

(c) 1863 (d) 1861


20. Hideki Tojo was the premier of ….. during the Second World War:


(a) China (b) Japan

(c) Germany (d) Taiwan


21. The theory of expanding universe was first propounded by:


(a) Hubble (b) Newton

(c) Kepler (d) Copernicus


22. The market condition in which there are only two buyers of particular goods or service:


(a) Duopoly (b) Duopsony

(c) Laissez-Faire (d) Monopoly


23. The last Tsar ruler of Russia:


(a) Ivan IV (b) Nicholas I

(c) Nicholas II (d) Louis XIV


24. The mean depth of the hydrosphere is:


(a) 3,554 m (b) 6020 m

(c) 4523 m (d) 5534 m


25. The Asian Turkey and European Turkey


are separated by the strait:

(a) Bering (b) Bosporus

(c) Dover (d) Tartar


Answers


1 (a) 2(a) 3 (a) 4 (d) 5(b) 6(a) 7(c) 8(c) 9(c)

10(a) 11(b) 12(a) 13(b) 14(c) 15(d) 16(a) 17(a)

18(c) 19(d) 20(b) 21(a) 22(b) 23(c) 24(a) 25 (b)


Attend GK Quiz General Knowledge Quiz Set 1 HERE


No comments:

Post a comment

Hope you like the Post, Kindly give your feedback here. Happy Learning :)