Previous questions in Kerala PSC,Previous questions in UPSC,Previous questions in SSC,and Previous questions in RRB Exams, Previous question papers,ICDS Supervisor Exam, Village Extension officer, University Assistant, LDC Exam, CHSL,CGL,RRB JE , Industries Extension officer, Poly Technic Lecturer,Bibi Mohanan, My Notebook,www.bibimohanan.com,bibi mohanan previous questions,bibi mohanan unacademy

1 January 2020

Set 3 MCQ for ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC


Set 3 MCQ for ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC


Set 3 MCQ for ICDS Supervisor Exam

In this post, 10 MCQ Questions are added which were important for ICDS Supervisor Exam. Kerala PSC and other states PSC's are conducting Exams for ICDS Supervisor. Study materials are available for other topics also like Home ScienceFood and NutritionPsychologyPhysiologyMicrobiologySociology and Nutrition and Health for ICDS Supervisor Kerala PSC Exam


Kerala PSC and other states PSC's are conducting Exams for ICDS Supervisor. ICDS Supervisor Kerala PSC Exam Exam is on 4 January 2020. 


Set 3 MCQ for ICDS Supervisor Exam




31. The microbes which are most likely to be completely dependent
on a plant or animal host are

a.Virus 
b.Bacteria
c.Fungi 
d.Algae
Ans: a

32. Negri bodies are found in cells infected with

a Paramyxoviruses
b.Vaccinia virus
c.Fowlpox virus
d.Rabies virus

Ans: d

33. Which of the following infection(s) can be caused by Pseudomonas aeruginosa?

a. Urinary tract infection
b. Wound and burn infection
c. Respiratory tract infection
d. All of these


34.Transmission of pneumonic plague from man to man is through

a.Inoculation 

b.Ingestion
c.Droplet infection
d. All of these
Ans: c

35. The most common cause of urinary tract infection in the community is
a. Klebsiella pneumonia
b.Proteus Vulgaris
c.Escherichia coli
 d.Citrobacter freundi
Ans: c

36. False-negative Mantoux test is observed in

a. Early tuberculosis & Advanced tuberculosis
b.Infectious mononucleosis
c.Severe malnutrition
d. All of these

Ans: d

37.Mc Fadyean's reaction is employed for the presumptive diagnosis of

a. Anthrax.
b. Tetanus
c. Typhoid 
d.All of these
Ans: a

38.Medusa head appearance of the colonies may be due to

a.Bacillus anthracis
b.Protozoa
c.Clostridium tetani
d. Pseudomonas a

39.Anti-Rh antibodies are

a.IgG type 
b.IgA type
c.IgE type
 d.IgM type
Ans:a



40.Which of the following is known as a millionaire molecule?

a.IgG
b.IgA
c.IgE
 d.IgM

Ans: d



Read Also;

1. Set 1 MCQ for ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC HERE

2. Set 2 MCQ for ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC HERE









No comments:

Post a Comment

Hope you like the Post, Kindly give your feedback here. Happy Learning :)