-->

PreviousQuestions.in

Provides Previous questions and Previous year question papers of Kerala PSC,UPSC, SSC,RRB,CTET,KTETand other Competitive Exams.ICDS Supervisor Study Materials ,ICDS Supervisor previous Questions, ICDS Supervisor MCQs,ICDS Supervisor Questions and Answers

20 December 2019

Previous Questions MCQ|ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC (81-100)

Previous Questions MCQ|ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC  (81-100)


icds-supervisor-exam-kerala-psc



In this post, 20 MCQ Questions are added which were asked for ICDS Supervisor Exam. Kerala PSC and other states PSC's are conducting Exams for ICDS Supervisor. Study materials are available for other topics also like Home ScienceFood and NutritionPsychologyPhysiologyMicrobiologySociology and Nutrition and Health for ICDS Supervisor Kerala PSC Exam




81.Schizosypal personality disorder grouped into
A.Cluster A
B.Cluster B
C.Cluster C
D.Cluster D
Ans:A

82.Self love
A.Egotism
B.Narcissism
C.Mutism
D.Mesmerism
Ans:B


83.A sensory experience that occurs in the absence of any external percepetual stimulus
A.Delusion
B.Hallucination
C.Negative Symptom
D.Illusion
Ans:B

84.Imitating the action of others
A.Ecoparaxia
B.Ecolalia
C.Egocentric
D.Embolism
Ans:A

85.Schizo affective disorder
A.Paychotic disorder
B.Mood disorder
C.Personality  disorder
D.Somatoform disorder
Ans:A

86.The first Psychologist in United States,Founding a laboratory at Cornell University in 1982
A.Wilhelm  Wundt
B.Hermann Ebbinghaus
C.William James
D.Edward Tichener
Ans:D

87.A Humanistic Psychologist
A.John Watson
B.Noam Chomisky
C.Carl Roger
D.John Tooby
Ans:C

88.The first formal movement in Psychology by
A.Sigmun Freud
B.Wilhelm wundt
C.Max Wertheimer
D.John B.Watson
Ans:B

89.Computer related approach in Psychology:
A.Computer Psychology
B.Cognitive Psychology
C.Behaviouristic Psychology
D.Clinical Psychology
Ans:B

90.A change in behaviour in the absence of an experimental manipulation is called
A.Experimental error
B.Placebo effect
C.Experimental effect
D.Expectancy effect
Ans:B

91.Integrate and Co-ordinate all bodily functions by
A.PNS
B.CNS
C.ANS
D.SNS
Ans:B

92.The biochemical substances that stimulate other neurons:
A.Hormones
B.Neuro transmitters
C.Pheromones
D.Neuro bions
Ans:B

93.Among the following which is not the part of Limbic System
A.Hypothalamus
B.Amygdala
C.Hippocampus
D.Cerebellum
Ans:D

94.The frotal lobe involved in
A.Motor and Cognitive Activities
B.Proc esses of hearing
C.Visual activities
D.Sensations of touch,pain of temperature
Ans:A

95.Auditory Cortex  is known as
A.Angular gyrus
B.Wernick’s area
C.Broca’s area
D.Hypothalamus
Ans:B

96.Specialized glial cells are called
A.Limbocytes
B.Astrocytes
C.Lucocytes
D.Microcytes
Ans:B

97.The conversion of one form of physical energy to another form is called
A.Transformation
B.Transilation
C.Transduction
D.Transmission
Ans:C

98.The amscrine cells
A.Combine impulses from many receiptors and send the results to ganglion cells
B.Link bipolar cells to another bipolar cells and ganglion cells  to other ganglion cells
C.Send impulses to the ganglion cells and integrate other impulses
D.Carries the visual information out the eye and back towards the brain
Ans:B

99.A chemical substance used within a given species to signal sexual receptivity ,danger territorial boundaries  and food sources are called
A.Hormones
B.Neurotransmitters
C.Pheromones
D.Olfactory chemicals
Ans:C

100.Gate Central Theory by Ronald Melzack is related with
A.Smell
B.Kinesthetic sense
C.Pain
D.Hearing
Ans:C

Also Read;

Previous Questions MCQ|ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC (21-30)


This topic is important for the ICDS Supervisor Exam. Click  HERE.

You can Go to more posts Regarding ICDS Supervisor Kerala PSC Here.

More ICDS Supervisor Kerala PSCSociology Notes Here




ICDS Supervisor Kerala PSC Home science Notes Here


ICDS Supervisor Kerala PSC Food, Nutrition and health Notes Here 


To Join Telegram, Click Here

Check These also

JRead Also: 

ICDS Supervisor Questions and Answers

Common Health Problems in India & Different Levels of Health care in India


1. Meal Planning for the Infant

2. Spplementary foods for Infants

3. Importance of Breast Milk

4. How to Feed Infant? Meal Plan for Infants

5. Meal Planning for the Prechoolers


Topic wise Notes for ICDS Supervisor Exam

 

1.      Home Science

2.      Food and Nutrition

3.      Psychology

4.       Physiology

5.       Microbiology

6.       Sociology 

7.      Nutrition and Health 

 

MCQ Questions & Answers for ICDS Supervisor

 

1.      ICDS Supervisor NOTES

2.      Previous Questions MCQ|ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC (1-20)

3.      Previous Questions MCQ|ICDS Supervisor Exam|ICDS Supervisor Kerala PSC (21-30)

4.      ICDS Supervisor MCQ-1

5.      ICDS Supervisor MCQ set 1

6.      ICDS Supervisor MCQ set 2

7.      ICDS Supervisor MCQ set 3

8.      ICDS Supervisor MCQ set 4

9.      Nutrition & Health MCQ 1

10.  Nutrition & Health MCQ 2

11.  Nutrition & Health MCQ 3

12.  Nutrition & Health MCQ 4

13.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 1

14.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 2

15.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 3

16.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 4

17.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 5

18.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 6

19.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 7

20.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 8

21.  ICDS Supervisor Previous Questions Set 1

22.  Elementary Care & Education MCQ

23.  Solved Previous Question Paper ICDS Supervisor

24.  Women & Child ICDS Supervisor Exam

25.  Extension Education Notes for ICDS Supervisor

26.  Complete NOTES Child Psychology

 

 

Nutrition Notes

 

5 Food Groups

Nutrition MCQ 1

Nutrition MCQ 2

 

More Topic wise Notes can be got from the Website https://www.previousquestions.in

 

 To Join Telegram, Click Here

Check These also

Job News



previous Question Papers

Download printable  OMR Sheet PDF for practice

Study Tips          


Click the Below topic Links to get The notes





പഠനം വാദങ്ങൾ

ബിഹേവിയറിസം

ഗസ്റ്റാള്‍ട്ടിസം Gestaltism Learning methods


ജ്ഞാതൃവ്യവഹാരവാദം ( Cognitive behaviorism)

 
മാനവികതാവാദം (Humanism)

ജ്ഞാതൃവാദം (Cognitivism)


നാഡീമന:ശാസ്ത്രം (neuropsychology)|പഠനത്തെ സ്വാധീനിക്കുന്ന ഘടകങ്ങള്‍

 
കോള്‍ബര്‍ഗിന്റെ സന്മാര്‍ഗവികാസഘട്ടങ്ങള്‍

വ്യക്തിത്വം Personality

 
ഉള്‍പ്പെടുത്തിയുളള വിദ്യാഭ്യാസം Inclusive education

PART 2 ഉള്‍പ്പെടുത്തിയുളള വിദ്യാഭ്യാസം  Inclusive education

ദിനാചരണങ്ങള്‍ Important dates based on themes


 
 
 
READ More :

 

Child Psychology Notes

Anganwadi Worker Notes

 Pedagogy  Malayalam Notes

LPSA Study Notes

KTET Notes

UPSA Study Notes

Complete NOTES Child Psychology